02002nam a2200445 c 4500001001300000005001500013007000300028008004100031040001100072041001300083052002900096245034300125300002400468545005300492545005600545545005600601545002800657545002800685545005600713545005600769545007500825653016500900700001601065700002801081700001401109700001401123700001401137700004801151700004801199700003601247773013601283900001401419900001401433900002201447900001901469900001701488900001701505900001501522900001901537KSI00086121020110629163656ta110527s2009 ulk 000 kor  a0110010 akorbeng01a573.05b한545ㅎc41(3)00a저온고압 추출공정을 이용한 매자나무 수피의 항산화 및 항암활성 증진 =xEnhancement of the antioxidant and anticancer activities of berberis koreana bark by using a low temperature and high-pressure extraction process /d김영,e하지혜,e정명훈,e정을권,e정애란,e김진철,e안주희,e이현용 ap. 284-291 ;c29 cm a김영, 강원대학교 BT 특성화학부대학 a하지혜, 강원대학교 BT 특성화학부대학 a정명훈, 강원대학교 BT 특성화학부대학 a정을권, 명진농장 a정애란, 명진농장 a김진철, 강원대학교 BT 특성화학부대학 a안주희, 강원대학교 BT 특성화학부대학 a이현용, 강원대학교 생명공학연구소bhyeonl@kangwon.ac.kr aBerberis koreana barkaLow temperature and high-pressure extractionaAntioxidant activityaAnticancer activitya추출공정a항암활성a약용식물a세포1 a김영4aut1 a하지혜0KAC2018J22491 a정명훈1 a정을권1 a정애란1 a김진철,g金鎭澈,d1969-0KAC2018474261 a안주희,g安柱熙,d1970-0KAC2012287511 a이현용,d1958-0KAC2018481950 t한국식품과학회지.d韓國食品科學會.g41권 3호(2009년 6월), p. 284-291q41:3<284w(011001)KSE199508795,x0367-629310aJin, Ling10aHa, Jihye10aJeong, Myounghoon10aChung, Eulkwon10aChung, Aeran10aKim, Jinchul10aAhn, Juhee10aLee, Hyeonyong